Whitepaper samenvatting

Workshop 'Autisme Anders Ervaren'

Workshop 'Autisme Anders Ervaren'
Uniek in Nederland: Autisme Anders Ervaren. De enige workshop waarin de ervaringen daadwerkelijk ontwikkeld zijn door mensen met autisme!

Niets kan op tegen het zelf ervaren hoe het moet zijn om bijvoorbeeld zintuiglijk overprikkeld te raken, of om een taak uit te voeren van wel 20 (te moeilijke) stappen. In deze praktische workshop, door mensen met autisme zelf ontwikkeld aan de hand van de onderzochte ondersteuningsbehoeften van mensen met autisme, doorlopen de deelnemers 12 opdrachten waarin ze ervaren hoe het zou kunnen zijn om autisme te hebben. Bij elke opdracht wordt er een duidelijke koppeling gemaakt naar het theoretisch kader uit het boek, de lezing en de cursus Autisme anders bekijken. Bij de opdrachten wordt veel gebruik gemaakt van audio-visuele middelen zoals bijvoorbeeld de populaire virtual reality bril. Bij los boeken van de workshop starten we doorgaans met een uur theoretische achtergrond over autisme, en 'Autisme anders bekijken'. 

Het circuit zelf duurt vervolgens ongeveer 1,5 uur, en is te boeken tot 20 deelnemers, zodat de trainer(s) goed in staat zijn de deelnemers te helpen de koppeling te maken tussen wat ze meemaken en de theorie over autisme. Waar mogelijk komt Spectrumvisie met twee trainers, waarvan een ervaringsdeskundig.

Uiteindelijke opbrengst is natuurlijk het beter (h)erkennen van de ondersteuningsbehoeften van eigen leerlingen met autisme in de klas of de clienten met autisme!

Gevalideerd voor 2 RU in het Lerarenregister.
download
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint
Kenmerken:
Publicatie datum: 11-10-2018
Bestandstype: pdf
Document: Training
Taal: NL
Gepubliceerd door: Spectrumvisie

Lees ook

Mediapartners