Whitepaper samenvatting

Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen Ransomware?

Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen Ransomware?

Ransomware is een van de meest wijdverspreide en ernstige bedreigingen waarmee internetgebruikers te maken krijgen. Sinds het beruchte CryptoLocker voor de eerste keer in 2013 zijn opwachting maakte, hebben we een nieuwe generatie bestandenversleutelende ransomwarevarianten zien opduiken die via spamberichten en Exploit Kits werden afgeleverd, en geld aftroggelen van privégebruikers en bedrijven.

De origine van de huidige ransomware-families kan worden herleid naar de begindagen van FakeAV, “Locker”-varianten en ten slotte tot de bestandenversleutelende varianten die vandaag alomtegenwoordig zijn. Elke specifieke categorie malware had een gemeenschappelijke doelstelling: geld aftroggelen van slachtoffers via social engineering en botte initimidatie. De eisen om geld worden met elke nieuwe versie brutaler.

Deze whitepaper legt uit hoe we snel en effectief kunnen reageren op de bedreigingen die ransomware als Cryptowall, TeslaCrypt en Locky creëren. Het beschrijft eerst nauwkeurig de methodes die deze infecties gebruiken om hun weg te vinden in bedrijven en ook waarom een groot aantal nieuwe infecties blijft opduiken ondanks bestaande beschermingsmaatregelen. Dan verstrekt het praktische beschermingstips, en laat het zien hoe je deze bedreigingen aanpakt door middel van technische en organisatorische maatregelen op korte en lange termijn.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint
Kenmerken:
Publicatie datum: 20-09-2017
Bestandstype: pdf
Document: Whitepaper
Taal: NL
Gepubliceerd door: Sophos Benelux

Lees ook

Hoofdmediapartner
Mediapartners