Uitgeversgroep
Stand: 01.D072
'Vóór en dóór docenten'
We zijn als docentencollectief, didactische contentleveranciers voor het VMBO, MBO en HBO. We geloven in eenvoud en structuur, in papier en digitaal, in praktijk en theorie, in het samen sterker staan dan alleen. Ofwel wat we doen is 'Vóór en dóór docenten'. Het docentencollectief bestaat uit diverse docent-auteurteams die inhoudelijk begeleid worden door docent-uitgevers. Onze docent-uitgevers zorgen onder andere voor borging naar de praktijk (bedrijven, natives).

E+Boeken
De afgelopen jaren zijn wij druk bezig geweest met onze digitale boeken. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat lesmaterialen zowel op papier als digitaal beschikbaar zijn, vandaar dat wij onze boeken altijd als E+Boeken aanbieden: een combinatie van digitaal en papier. Steeds meer scholen hebben de afgelopen jaren het gemak van digitaal en papier bij de Uitgeversgroep kunnen ervaren en het aantal is nog steeds groeiende.

Platform Loopbaanleren
De afgelopen periode zijn wij druk op zoek geweest naar het juiste platform voor het loopbaanleren. We hebben een platform gevonden en zijn momenteel bezig met de eerste pilots.Tijdens de NOT 2019 zullen wij onze nieuwe ideeën m.b.t. onze kijk op loopbaanleren presenteren. Nieuwsgierig? Kom langs en wij laten het u graag zien!

Contact

Het Sterrenbeeld 13
5215 MK
's-Hertogenbosch Nederland
+31 73 6130309
Twitter

Producten en diensten

Engels voor VMBO Basis / Kader, leerjaar 3

Wij zijn trots op onze nieuwe methode Engels, speciaal ontwikkeld voor het VMBO: Let's do this!
Het boek is een leer-/werkboek in één en bestaat uit 5 hoofdstukken, waarin alle vaardigheden aan bod komen, alsook grammatica en idioom. Er wordt gewerkt met actuele onderwerpen die de doelgroep aanspreekt, met authentieke filmpjes voor de luistervaardigheid. Daarnaast is er aandacht voor creatieve opdrachten, met het oog op de 21st century skills.

De boeken van de Uitgeversgroep zijn E+Boeken: een papieren boek met een licentie die toegang geeft tot het digitale boek. Via het digitale boek kan doorgeklikt worden naar luisteropdrachten, muziekopdrachten, video's en wrts-lijsten.

Voor docenten bieden wij ondersteuning in de vorm van docentenhandleidingen, luisterfragmenten, oefentoetsen en studievideo's.

Bekijk deze nieuwe methode in onze stand. Wij zijn benieuwd naar uw reactie!

Entreeopleidingen, niveau 1

In 2018 zijn we gestart met de ontwikkeling van een nieuwe lesmethode voor entreeopleidingen (niveau 1). Naast het basisboek 'Aan het werk als assistent' ontwikkelen wij vier profielboeken (één boek per profiel) en een stageboek

Op de NOT ligt een concept klaar om in te kijken. Uw opmerkingen, wensen en suggesties nemen wij graag mee in de definitieve versie van het boek.

Op www.uitgeversgroep.nl/entree vindt u een overzicht van het volledige aanbod, afgestemd op de exameneisen. 

Voor vragen kunt u terecht bij Manoe Hoogstede (m.hoogstede@uitgeversgroep.nl) en Nina Lenders (n.lenders@uitgeversgroep.nl). 

VMBO - Horeca, bakkerij, recreatie - Onderbouw leerjaar 2

Op dit moment zijn we druk bezig met de ontwikkeling van HBR O2, onderbouw leerjaar 2. 

Met dit boek krijgen de tweedejaars VMBO Basis en Kader leerlingen inzicht in de beroepen binnen het profiel Horeca, bakkerij en recreatie. Per profiel zijn er twee thema`s ontwikkeld waarin de leerlingen met allerlei opdrachten aan de slag gaan. Aan het eind van ieder thema maken ze een uitgebreidere praktische opdracht.  Zo worden ze goed voorbereid op de profielmodules en keuzevakken van leerjaar 3 en 4.

In onze stand (D072) in hal 1 ligt een conceptexemplaar voor u ter inzage. Wij zijn benieuwd naar uw mening en nemen eventuele wensen en opmerkingen graag mee in de definitieve versie.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Judith Pen, uitgever VMBO/MBO Horeca (j.pen@uitgeversgroep.nl)

MBO - Keuzedeel Eetcultuur en -wensen

Voor het MBO keuzedeel Eetcultuur en -wensen is een prachtig boek ontwikkeld. Onderwerpen als de Nederlandse eetcultuur, voedingsleer, gezonde voeding, allergenen, diëten en menuleer komen aan bod. Met het oog op alle vernieuwingen omtrent veganisme, duurzaamheid en allergenen is dit het meest up-to-date boek dat verkrijgbaar is.

Dit boek wordt als E+Boek geleverd: een papieren versie met een gratis digitale licentie. In het digitale boek vindt u ondersteunende filmpjes en verdiepende informatie. Ook de docentenondersteuning is erg volledig: docentenhandleiding, PowerPoint-presentaties per hoofdstuk en toetsen. 

Vraag in onze stand (D072) in hal 1 het gratis digitale boek aan!

Voor meer informatie kunt u terecht bij Judith Pen, uitgever VMBO/MBO Horeca (j.pen@uitgeversgroep.nl)

Uw eigen educatieve video maken?

De Uitgeversgroep heeft een eigen productiehuis waar educatieve video's gemaakt worden op aanvraag van uitgevers, docent-auteurs, docenten, scholen en bedrijven.

Wij zijn op zoek naar docenten die samen met ons educatieve video's willen maken.

Ziet u het belang van video's in het onderwijs? Merkt u ook dat leerlingen dingen beter begrijpen wanneer ze er een video over zien? En zou u doelgericht video's op willen nemen over uw vakgebied?

Neem dan contact op met Dieter Mesker (d.mesker@uitgeversgroep.nl) of Lisse van Wijnen (l.vanwijnen@uitgeversgroep.nl).

Voor meer informatie zie www.uitgeversgroep.nl/videoproductie

Links

Mediapartners