Nieuws
11 juni 2020

ITvitae voegt data engineering toe aan opleiding

Ict-opleider ITvitae breidt zijn data science-opleiding uit met data engineering-kennis. De vernieuwde opleiding, Data Engineer/Data Science Professional genaamd, gaat 28 september van start op het Amersfoortse kantoor. In tien maanden tijd worden zo’n tien tot veertien jongeren met autisme en/of hoogbegaafden geschoold in datawetenschap. Daarna helpt ITvitae hen aan een baan.

ITvitae constateert dat de vraag naar data engineering-kennis in combinatie met kennis over datawetenschap groeit. Daarom heeft de ict-opleider data engineering toegevoegd aan de bestaande data science-opleiding. De inhoud van het opleidingsprogramma is ontwikkeld in samenwerking met Anchormen. Dat Amsterdamse bedrijf is gespecialiseerd in data-activatie, data engineering en data science-projecten.

De opleiding Data Engineer/Data Science Professional start op 28 september. Zo’n tien tot veertien deelnemers starten met een assessmentfase. Gedurende twee maanden leren zij coderen in Python en de basisprincipes van databases (Database Fundamentals). Na een examen neemt de daadwerkelijke opleidingsfase van acht maanden in aanvang. De lessen worden gegeven op het kantoor van ITvitae in Amersfoort. De organisatie claimt hier de anderhalvemeter-maatregel te waarborgen.

Na afronding van het traject ontvangen studenten een certificaat. Daarnaast faciliteert ITvitae in baanbemiddeling. Deelnemers gaan aan de slag bij een ‘werkervaringsplaats’, een soort stageplaats waarbij de werkgever en -nemer aan elkaar kunnen wennen. Het doel is dat kersverse ict'ers na deze periode, variërend van zo’n twee tot zes maanden, in dienst treden bij de gekozen werkgever.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners