Nieuws
29 mei 2020

Scholieren verrassen in online Raspberry Pi-strijd

De afgelopen Nederlandse Raspberry Pi-competitie schakelde halverwege noodgedwongen over naar een digitale vorm. Toch leverde dit weinig problemen op bij de deelnemende scholieren. De zestien scholenteams verrasten met inzendingen van hoog niveau. Eerder deze week vielen vier teams in de prijzen, waarvan drie van de Bredero Mavo in Amsterdam.

Tijdens de Raspberry Pi-competitie worden jongeren vanaf twaalf jaar uitgedaagd om met minicomputer Raspberry Pi een oplossing voor een maatschappelijk probleem te bedenken. De jongeren doen dit in teamverband namens hun vmbo-, havo-, vwo- of mbo-school. Dit jaar was het thema Smart cities & mobiliteit.

Het oorspronkelijke idee was dat elk team vanuit school werkt aan hun uitvinding, maar dit jaar gooide het coronavirus roet in het eten. De scholieren moesten halverwege de competitie op afstand gaan samenwerken. ‘Het vergt een andere manier van communiceren en samenwerken’, vertelt Ernst Brand van organisator PA Consulting. ‘De afgelopen maanden hebben uitgewezen hoe belangrijk het is dat iedereen daarin vaardig wordt.’

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners