Nieuws
20 mei 2020

KPN, Jads en Icai zetten ai-onderzoekslab op

Ict-concern KPN heeft samen met de Jheronimus Academy of Data Science (Jads) en het nationale Innovation Center for Artificial Intelligence (Icai) een nieuw publiek-privaat onderzoekslab opgezet. Dit KPN Responsible AI Lab gaat zich toeleggen op het ontwikkelen van nieuwe technologieën, waarbij het ethisch inzetten van kunstmatige intelligentie (artificiële intelligentie, of ai) centraal staat.

Het lab is gevestigd in 's-Hertogenbosch en wordt ondergebracht bij het Icai, een landelijke samenwerking van universiteiten, bedrijven en de Nederlandse overheid. Met als doel om Nederland voorloper te laten blijven op het gebied van ai, door ontwikkeling van kennis en talent op dit gebied.

De komende vijf jaar gaan zes promovendi in het KPN Responsible AI Lab aan de slag. Privacy by design is daarbij een belangrijk uitgangspunt. KPN verwacht door de onderzoeken meer inzicht te krijgen in de potentiële kracht van ai en hoe die op verantwoordelijke manier is te gebruiken in nieuwe toepassingen. Dat wil zeggen, met open en inzichtelijke resultaten waarbij heel bewust met privacy en persoonsgegevens wordt omgegaan. Het bedrijf denkt bijvoorbeeld aan het inzetten van ai voor energie-efficiëntie of het uitrollen van een glasvezelnetwerk.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners