Nieuws
29 april 2020

GIAC Certifications lanceert virtueel examineren

Cybersecurity-professionals krijgen binnenkort de mogelijkheid zich vanuit huis te laten certificeren. De examens hiervoor kunnen voortaan op afstand worden gedaan. Het maakt niet uit waar ter wereld de kandidaten zich bevinden. GIAC Certifications is hiertoe een samenwerking aangegaan met ProctorU. Door de coronacrisis hebben veel test- en examinatiecentra hun deuren moeten sluiten. ProctorU is gespecialiseerd in virtuele examinering.

Tijdens de examens houdt ProctorU degene die examen doet, goed in de gaten. Via een webcam wordt de kandidaat gevolgd. Als iemand vaak zijn ogen van het scherm afhoudt, ongeoorloofd materiaal raadpleegt of andere mensen in de kamer toelaat, is dat een veeg teken.

De Global Information Assurance Certification (GIAC) is in 1999 door de onderzoeks- en opleidingsorganisatie SANS Institute in het leven geroepen. Sindsdien hebben meer dan 20.000 cybersecurity-experts het examen gehaald.

Scott Cassity, directeur van GIAC Certifications, zegt: 'Deze nieuwe dienst stelt onze klanten in staat certificeringsexamens vanuit hun eigen huis af te ronden. Deelnemers kunnen meteen certificeringsexamens afleggen zodra ze helemaal voorbereid zijn.' Volgens Jan Pieter Spaans, directeur Europa bij SANS, sluit de virtuele examinering goed aan op de online trainingen die zijn instituut geeft.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners