Nieuws
07 april 2020

Sivon brengt pc-noden scholen in kaart

Nog steeds hebben veel scholen extra laptops of tablets nodig nu leerlingen onderwijs op afstand volgen. Coöperatie voor het onderwijs Sivon is samen met ketenpartijen, zoals Kennisnet en NLDigital, een initiatief gestart om de vraag van scholen en het aanbod van bedrijven samen te brengen. Eerder selecteerde Sivon al na een spoedaanbesteding Cloudwise en The Rent Company voor het leveren van apparatuur aan scholen.

Sivon (Samen Inkopen Voor Onderwijs Nederland) kreeg recent een financiering van 2,5 miljoen euro van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) om extra Chromebooks of Windows-laptops aan te schaffen voor leerlingen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs voor wie daar binnen het gezin en vanuit school geen geld voor is. De aanvraag hiervoor werd zwaar overtekend - 145 schoolbesturen dienden een aanvraag in voor in totaal 12.500 apparaten - vertelt woordvoerder Peter van Essen van Kennisnet, de samenwerkingspartner van Sivon en it-dienstverlener voor de genoemde onderwijssectoren.

'Via een verdeelsleutel is bepaald welke apparatuur naar welke scholen ging. De aangevraagde laptops worden vanaf 30 maart verspreid. Maar sommige scholen vielen buiten de boot en er is op dit moment nog steeds veel vraag naar laptops en tablets voor onderwijs op afstand.'

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners