Nieuws
30 maart 2020

Twee zetels bij Surf voor Hans Louwhoff

De ledenraad van Surf heeft Hans Louwhoff benoemd als chief operations officer. Ook neemt de oud- Sociale Verzekeringsbank (SVB)-manager plaats in de raad van bestuur van de coöperatie. Hij start per 1 juni van dit jaar. Louwhoff komt van de TU Eindhoven vandaan, waar hij nu nog de cio-rol vervult.

Hans Louwhoff zal samen met Jet de Ranitz, als voorzitter, en de nog aan te wijzen chief innovation officer (cino) de nieuwe raad van bestuur vormen. Met de benoeming van Harry van Dorenmalen als nieuwe voorzitter (sinds 1 maart) en van Ellen van Schoten en Saskia Vlaar (beiden per 1 april) zal de raad van commissarissen weer compleet zijn.

De stoelendans vloeit voort uit de ambities van Surf om digitalisering van onderwijs en onderzoek meer impact te laten hebben. Ook wil Surf sterker inzetten op innovatie. Dergelijke ambities, aldus een persverklaring, vraagt om een intensieve en inhoudelijke samenwerking met de leden en daarmee om een andere Surf-organisatie. Om ruimte te geven aan die verandering, maken de huidige bestuurders Erik Fledderus (voorzitter), Jan Bakker en Erwin Bleumink plaats voor genoemde personen.

Louwhoff is nu nog werkzaam als cio/directeur information management & services bij de TU Eindhoven.  Daarvoor is hij anderhalf jaar actief geweest als zelfstandig interim-manager en was hij geruime tijd werkzaam bij de Sociale Verzekeringsbank in verschillende managementrollen op het gebied van it, dienstverlening en organisatieontwikkeling.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners