Nieuws
22 maart 2020

ABN Amro schenkt 2.000 laptops aan arme kinderen

ABN Amro geeft tweeduizend refurbished laptops weg aan basisscholieren uit arme wijken. Kinderen die dit nodig hebben, kunnen zo thuisonderwijs genieten nu hun scholen dicht zijn. De bank draagt de laptops over aan het Jeugdeducatiefonds (JEF). Die stichting distribueert ze onder de scholen die bij haar zijn aangesloten. Het gaat hierbij veelal om scholen in achterstandswijken. Deze scholen zorgen op hun beurt dat de laptops worden uitgeleend aan de kinderen die de apparatuur het meeste nodig hebben.

Ernst Boekhorst, directeur van de ABN Amro Foundation, verwacht dat de eerste laptops woensdag al kunnen worden afgeleverd. 'Daarna duurt het nog 1 à 1,5 week voordat alle apparatuur hun weg hebben gevonden.' Niet alle scholen in Nederland hebben de middelen om hun leerlingen computerapparatuur mee naar huis te geven.

De laptops zijn eerder gebruikt door personeel van ABN Amro. De bank pleegt die apparatuur om de twee à drie jaar om te wisselen. Vervolgens krijgt de hardware een tweede bestemming. De schenking wordt gedaan in samenwerking met IBM en Computacenter. Beide toeleveranciers van de bank op it-gebied maken de laptops gereed voor gebruik door scholieren. Boekhorst: 'Bij de configuratie wordt rekening gehouden met de behoeften van de leerlingen. De zakelijke pc's worden eerste leeg gemaakt. Vervolgens wordt er een Microsoft Office-pakket opgezet waardoor leerlingen hun huiswerk kunnen doen.' 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners