Nieuws
19 maart 2020

Carrièreadvies voor it-professionals

Waar moet je als it-professional op letten als je bij een nieuwe werkgever solliciteert? En hoe zorg je ervoor dat jouw functie niet wegvalt door automatisering? In elk Nederlands bedrijf dat zichzelf serieus neemt, speelt it een sleutelrol. Het hoofd van de it-afdeling praat tegenwoordig mee over de strategie van het bedrijf en geeft advies over innovatie, automatisering, datamanagement en de tools om bedrijfsstrategieën mogelijk te maken.

Kandidaten in de it-sector kunnen vaak uit meerdere aanbiedingen van bedrijven kiezen. Een belangrijke reden om voor een nieuw bedrijf te kiezen - behalve het salaris - is de belofte om te kunnen werken met nieuwe technologieën.

Ik merk dat veel kandidaten terecht kijken naar wat voor een technologie de werkgever momenteel gebruikt, en wat zijn visie is. Tegelijkertijd kijken kandidaten voor een leidinggevende it-functie naar de impact die zij op een organisatie kunnen hebben. Als je over de capaciteiten beschikt om ondernemingen door een proces van verandering te leiden, dan heb je de banen voor het uitkiezen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners