Nieuws
02 maart 2020

Kansen voor Kenia

Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten. Bij de keuze voor belangeloze inzet hanteer ik doorgaans de stelregel dat de activiteiten substantieel moeten afwijken van mijn professionele werk als digitaal strateeg. Dus op zaterdag wel helpen met wilgen knotten maar niet een advies uitbrengen over een geschikte app voor een sportvereniging. De scheiding tussen werk en privé blijft daardoor overzichtelijk. Voor Digital Education Africa Network (Dean) heb ik echter met plezier een uitzondering gemaakt.

Via De Staffing Groep zocht Dean een avontuurlijke professional die een evaluatie kon doen van haar huidige aanbod van digitaal onderwijs voor scholen in Kenia en in het bijzonder de onlangs geïmplementeerde technische oplossing. De pilot-fase met de ElimuPi (zie kader) staat op het punt van afronden en voor het vervolg was Dean op zoek naar antwoorden. Voldoet de huidige oplossing? Wat zijn de voorwaarden voor verdere opschaling? En waar liggen de creatieve kansen voor doorontwikkeling van het product? Een uitgelezen kans om mijn kennis en ervaring van de combinatie business-user-technic toe te passen.

Ik was oprecht vereerd te worden geselecteerd en zo vloog ik in januari naar Kenia voor drie weken vrijwilligerswerk. Het werd mijn eerste kennismaking met Afrika maar ik was voorbereid. Naast inentingen en malariapillen is er in de voorbereiding ruimte geweest voor het belichten van de culturele verschillen. Noodzakelijk om het verschil te begrijpen tussen Afrikaanse beleefdheid en Europese verwachtingen. Hakuna matata - wat zoveel betekent als 'geen zorgen' - is in Kenia niet voor niets een gevleugelde uitspraak. Verder bestond de voorbereiding uit het inlezen en een demonstratie van de ElimuPi.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners