Nieuws
11 februari 2020

'Werk samen met onderwijs om ict-tekort op te lossen'

Het gebrek aan werknemers is de grootste rem op ontwikkelingen in de ict-markt. Door als ict-bedrijf samen te werken met het onderwijs, kan de organisatie zijn interne ict-tekort oplossen. Echter laat die samenwerking tussen het bedrijfsleven en onderwijs nog te wensen over. Daarom heeft branchevereniging NLdigital het handboek ‘Samen werkt!’ opgesteld, waarin het ict-organisaties tips en handvatten biedt die samenwerking met het onderwijs te stimuleren.

Volgens het handboek zijn er vier redenen voor het bedrijfsleven om samen te werken met het onderwijs. Ten eerste moet dit het personeelstekort van ict’ers bestrijden. Ten tweede biedt het toegang tot innovatie en onderzoek. Een derde reden is om maatschappelijke verantwoordelijkheid te tonen. Tot slot kan een organisatie via de samenwerking met het onderwijs zijn netwerk en de naamsbekendheid vergroten.

Om die samenwerking op te zetten, zijn in het rapport drie eenvoudige stappen opgesteld waar een organisatie direct mee aan de slag kan gaan. Naast de vier concrete redenen om een verbond te starten, bevat het handboek praktijkvoorbeelden en worden tips gegeven om de collaboratie (nog) succesvoller maken.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners