Nieuws
06 februari 2020

CGI maakt scholieren warm voor ict

Ict-dienstverlener CGI wil scholieren van middelbare school enthousiasmeren voor de ict-sector. Het organiseert daarom de Young Talent Days op de Nederlandse vestigingen. Tijdens deze dagen volgen leerlingen tussen de twaalf en zestien jaar workshops op het gebied van datavisualisatie, gamification, robotics, cybersecurity en user experience design. Op 7 februari staan de deuren van het hoofdkantoor van CGI in Rotterdam voor zo'n honderd kinderen open.

Veel scholieren zijn zich niet bewust wat ze later met ict kunnen gaan doen en welke beroepen er zijn in de digitale sector. En op veel scholen kunnen kinderen nog niet kiezen voor het vak programmeren of digitalisering. CGI wil leerlingen daar bewust en enthousiast voor maken en organiseert daarom dit schooljaar voor het eerst de Young Talent Days op al Nederlandse locaties.

Dirk de Groot, business unit leader CGI Nederland: ‘We willen ze laten zien dat digitalisering interessant en uitdagend is en niet alleen voor jongens en techneuten, maar zeker ook voor meiden.’

De aftrap vond op 19 december plaats in Maastricht. Hier waren zo’n 120 scholieren aanwezig. Op 7 februari volgt de tweede editie op het hoofdkantoor in Rotterdam, waar zo’n honderd leerlingen kennis maken met het ict-vakgebied. Later dit schooljaar volgen nog dagen op de kantoren in Arnhem, Eindhoven, Groningen, Amsterdam en Amstelveen.

Dit is voor de dienstverlener de eerste editie van de open dagen in Nederland. In het verleden heeft CGI ook dagen georganiseerd om meiden te enthousiasmeren voor ict, onder meer via de Girlsday in samenwerking met VHTO en de Daughters Day.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners