Nieuws
12 augustus 2019

FutureNL biedt ai-cursus aan basisscholen

Stichting FutureNL introduceert een lesmodule over kunstmatige intelligentie (ai) voor het primair onderwijs (po). Basisscholen krijgen gratis toegang tot het pakket dat bestaat uit vijf lessen. De Nationale AI-cursus Junior-module wordt vanaf 4 september door honderden scholen in gebruik genomen. Koningin Máxima is bij de aftrap aanwezig op CBS de Rank in Toldijk.

De lesmodule is geschikt voor kinderen van tien tot vijftien jaar en laat hen op een laagdrempelige manier kennismaken met kunstmatige intelligentie. De module telt vijf lessen en is ontwikkeld door FutureNL in samenwerking met de Nationale AI Cursus.

Leerlingen gaan tijdens het lesprogramma aan de slag met concrete voorbeelden van kunstmatige intelligentie en leren hoe de technologie in de praktijk haar toepassing kent. Ook is er aandacht voor andere technologieën in relatie tot kunstmatige intelligentie, zoals algoritmes en machine learning.

Daarnaast moeten leerlingen nadenken over wat kunstmatige intelligentie voor de toekomst kan betekenen en is bewustwording een belangrijk onderdeel van het lespakket. De kinderen wordt geleerd hoeveel data we dagelijks online achterlaten, wat de gevolgen hiervan kunnen zijn, hoe ze hier invloed op kunnen uitoefenen en vooral bewust mee omgaan.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners