Nieuws
03 juni 2019

Amsterdamse Techconnect leidt 50.000 techtalenten op

Het Amsterdamse initiatief Techconnect kondigt meerdere programma’s aan om de kansengelijkheid en diversiteit op de Amsterdamse tech-arbeidsmarkt te vergroten. De initiatiefnemers willen vijftigduizend personen uit ondervertegenwoordigde groepen in de regio Amsterdam in de komende vier jaar opleiden om hen daarmee de tech-arbeidsmarkt te laten betreden. Het gaat om functies als programmeur, data-analist, growth hacker, user experience (ux)-ontwerper of technisch beheerder.

Deze maand gaan twee nieuwe codeerscholen van start onder de naam Techgrounds. Op deze school kunnen werkloze jongeren op elk niveau instromen. Het initiatief is een Nederlandse franchise van de Brusselse codeerschool, incubator & coworking space Molengeek. In oktober opent Techgrounds techhubs in Zaanstad Poelenburg en Amsterdam Nieuw-West. Later volgen ook andere Nederlandse locaties, waaronder Rotterdam.

Begin dit jaar hebben twintig grootbedrijven in de regio Amsterdam bovendien het WorkForce Pact ondertekend. Hierin is een om- & bijscholingsprogramma voor de Generatie X is vastgelegd. De partijen willen hiermee twintigduizend medewerkers tot datagedreven professionals. Daarnaast wordt gewerkt aan het TechEduFonds, dat financiële middelen beschikbaar stelt voor her- en bijscholen.

Ook is begint dit jaar TeachForAmsterdam geïntroduceerd. Binnen dit samenwerkingsverband tussen het bedrijfsleven, voortgezet onderwijs en lerarenopleiding UvA/VU worden binnen vier jaar driehonderd (hybride) informatica-docenten opgeleid. Tot slot is een gids (TekkieWorden.nl) verschenen waar voor elk opleidingsniveau (mbo, hbo en wo) een overzicht van opleidingen en baanprofielen in tech is opgesteld.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners