Nieuws
05 april 2019

Surf organiseert wedstrijd met slimme modelauto AWS

Welk team weet zijn zelfrijdende modelauto het snelst over een parcours te loodsen? Dat is de insteek van een racecompetitie die Surf (ict-samenwerkingsorganisatie voor het onderwijs) binnenkort organiseert voor Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstituten. Alle teams gebruiken modelauto Deepracer van Amazon Web Services (AWS), die is verbonden met machinelearningdiensten in de cloud.

De teams kunnen vanaf medio april 2019 onderling hun skills vergelijken op het vlak van machine learning vanuit de cloud. Dan vinden de voorrondes plaats. Na drie competitierondes vindt de finale plaats in juni. Elke competitie bestaat uit drie fysieke races en twee virtuele. 

Voor de competitie gebruiken de teams AWS Deepracer, een modelauto die zelfstandig rijdt met behulp van zogeheten reinforcement learning (rl). Rl is een geavanceerde vorm van machine learning. Een rl-model kan zelfstandig complex gedrag aanleren zonder gebruik te maken van vooraf gelabelde trainingsdata. Naar eigen zeggen is rl geschikt om kortetermijnbeslissingen af te wegen tegen langetermijndoelen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners