Nieuws
27 februari 2019

Als archeoloog of bioloog aan de bak als lowcoder

CoolProfs gaat vijf pas afgestudeerde hbo’ers en wo’ers in acht weken tijd omscholen tot junior OutSystems-consultant. Met dit traineeship wil CoolProfs inspelen op het groeisegment van low code-ontwikkeling en pas afgestudeerden motiveren om, ook zonder ict-kennis, in de ict-sector aan de slag te gaan. De opleiding wordt verzorgd door YoungCapital.

Vanaf 1 april worden vijf trainees in acht weken tijd door YoungCapital omgeschoold tot OutSystems-programmeur. Zij leren programmeren in OutSystems, krijgen les in de Agile/Scrum-werkwijze en doen algemene ict-kennis op die nodig is voor applicatieontwikkeling. Daarnaast gaan ze aan de slag met een praktijkcasus. Na afronden zijn zij in het bezit van een Scrum- en OutSystems Associate certificaat.

Het traineeship tot OutSystems-ontwikkelaar is ontwikkeld door YoungCapital. De recruiter benadert kandidaten, verzorgt de sollicitaties en leidt de deelnemers op. Na afronding van het traineeship treden de kersverse low coders in dienst bij CoolProfs.

Computable spreekt met CoolProfs-directeur Eric ten Harkel over het traineeship.

Waarom wordt dit traineeship georganiseerd?

'CoolProfs werkt al sinds 2008 met de technologie van OutSystems. We merken dat de vraag naar low code-ontwikkeling, en met name OutSystems, in opkomst is. Bij CoolProfs hebben wij echter niet voldoende low code-ontwikkelaars in huis om aan deze groeiende vraag te voldoen. Om hier op in te spelen, hebben we de ambitie opgesteld om ons personeelsbestand te laten groeien tot meer dan honderd gecertificeerde OutSystems-consultants. Op die manier kunnen we de beoogde groei in dit low code-segment realiseren. Dit traineeship helpt ons om deze doelstellingen te behalen.'

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners