Nieuws
25 januari 2019

Ict dient de leraar op onderwijsbeurs NOT

De leraar van tegenwoordig moet van vele markten thuis zijn. Niet alleen moet hij of zij goed les kunnen geven, ook de (uitvoerige) administratie moet worden bijgehouden en het lesgeven moet bij voorkeur op een speelse manier gebeuren. En vergeet de moeilijke oudergesprekken met veeleisende papa’s en mama’s niet. Gelukkig biedt ict uitkomst om deze vele taken van de docent te verlichten.

Dit blijkt op de Onderwijsbeurs NOT, die van 22 tot en met 26 januari plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht. Zo biedt Microsoft een educatieve versie van de game Minecraft. Petra van der Spek, onderwijsadviseur binnen Microsoft, vertelt erover: ‘Vanaf januari van dit jaar is Minecraft for Education standaard opgenomen binnen de Office 365-licentie voor onderwijsinstellingen. We merken dat vanaf nu veel docenten ermee aan de slag gaan en het spel inzetten voor hun lessen op het gebied van taal, wereldoriëntatie en biologie. Zo was er een leraar die de leerlingen eerst alle organen leerde, waarna ze een menselijk lichaam, inclusief organen, met blokken gingen bouwen in Minecraft. Na afloop konden ze dan foto’s maken en de verschillende organen benoemen en hun functie omschrijven. Een en ander kan binnen het spel worden verwerkt in een portfolio, zodat de leraar dit kan nalezen.’

Van der Spek benadrukt dat het spel ook voor taalonderwijs ingezet kan worden. ‘Zo kunnen leerlingen Parijs nabouwen en vervolgens een rondleiding geven in het Frans.’ Daarnaast kunnen basisschoolleerlingen binnen het spel coderen en is er een wereld waarin ze met Excel werken.' Docenten kunnen overigens tot morgen een Minecraft-workshop volgen op de NOT met vier Microsoft-partners: HP, Acer, Dell en Lenovo.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners