Nieuws
19 januari 2019

De Kracht Van Spel

Deze bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Het boek wat op iedere school in het primair onderwijs aanwezig zou moeten zijn!

“De kracht van spel”, gericht op het versterken van executieve vaardigheden” is een praktisch boek voor leerkrachten, coaches en ouders.
In het boek vindt u zo’n 200 spellen, gecategoriseerd naar executieve vaardigheden en leeftijd en geselecteerd op een “korte” speeltijd. Deze spellen worden door 200 uitgewerkte spellensheets uw direct toepasbare gereedschap.
Daarmee observeert, stimuleert, traint en oefent u naar keuze één of meer executieve vaardigheden.
Het boek wat op iedere school in het primair onderwijs aanwezig zou moeten zijn!

De theoretische uitleg is bondig en goed leesbaar geschreven. Met de zorgvuldig samengestelde literatuurlijst kunt u zich verder verdiepen in de onderbouwing en het belang van ontwikkelde executieve vaardigheden. Deze vormen een basis voor het succes van kinderen en jongeren in de huidige maatschappij.

Dit boek biedt scholen ook een basis om een functionele spellenkast of spellenbieb op te zetten, daarmee kunnen alle leerlingen van 4 tot 14 jaar de executieve vaardigheden versterken.

De echte toegevoegde waarde ontstaat als de leerkracht en ouders de transfer van spel naar andere taken weten te maken. In workshops worden u mogelijkheden aangereikt om hier vaardiger in te worden. Bovendien leveren deze bijeenkomsten voor zowel leerkrachten als ouders inspirerende gespreksstof en verbinding op. Ook dat is “de kracht van spel”!
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners