Nieuws
21 januari 2019

Geen gepuzzel meer voor goed schrijfonderwijs!

Deze bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Een creatieve en speelse start van het schrijfonderwijs bij de kleuters. Want loopt u ook zo te puzzelen hoe u het schrijfonderwijs moet starten bij de kleuters? De schrijfmethode 'Aan Boord' presenteert op de NOT een unieke aanpak voor de kleuters: laat ze lekker puzzelen!
Puzzelen past binnen de belevevingswereld van de kleuters. Het is uitdagend en ze oefenen o.a. ruimtelijk inzicht en fijn motorische vaardigheden. Het oppakken van een puzzelstukje gebeurt immers met duim en wijsvinger. Zo is het soepel leren bewegen van duim- en wijsvinger is ook van groot belang voor het aanleren van een goede pengreep.

Met de letterpuzzels van 'Aan boord' kunnen kleuters al puzzelend letterkennis opdoen en woordjes gaan vormen. Zelfs zinnen maken hoort tot de mogelijkheden, want deze letterpuzzel met 420 stukjes geeft ontzettend veel inspiratie! Ook vanuit groep 3 komen er al enthousiaste reacties: leerlingen zelf woorden laten puzzelen en ze vervolgens laten overschrijven. Dit past geheel in het concept van de schrijfmethode 'Aan Boord'. Goed leren schrijven moet betekenis vol zijn, want dan wordt kennis opgeslagen en het schrijven geautomatiseerd. Wat is er dan leuker dan leren schrijven met eigen gemaakte woorden!

Vol trots presenteren we op de NOT 2019 dit unieke product, passend bij de schrijfmethode 'aan Boord'. Vorige week is de laatste hand gelegd aan de productie van de puzzels. Het zijn twee mooie luxe uitvoeringen geworden met magneetsluiting: één doos vol blokletters en één doos vol schrijfletters. Beide dozen bieden tal van leuke, speelse en uitdagende mogelijkheden om de kinderen vaardigheden te leren, die van belang zijn om later goed te leren schrijven. Een blad met vol suggesties voor veel puzzelplezier is bijgevoegd.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners